Informatie WUC 2018

World University Rowing Championships 2018, Shanghai

Het WUC zal dit jaar voor de 15de keer worden georganiseerd en dit jaar zal het plaatsvinden in Shanghai, China. De NSRF faciliteert de uitzending om (sub)toppers een kans te geven buitenlandse ervaring op te doen en in de toekomst van hun roeicarrière aansluiting te vinden bij de bond. De KNRB heeft hierin een adviserende rol. Het niveau van het WUC zal naar verwachting gelijk zijn aan het niveau van het WK U23. Om deelname aan het WUC te laten gelden als toegevoegde waarde, wordt er geadviseerd om alleen ploegen te laten kwalificeren die voldoen aan 95% van het GMS.

Velden
M1x      M2x      M2-      M4-      M8+
LM1x    LM2x   LM4-
W1x      W2x      W2-     W4-      W8+
LW1x    LW2x   LW4-

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deelname dienen alle roeiers:
– Een Nederlandse nationaliteit te hebben
– Ingeschreven te staan als student aan een in Nederland gevestigde instelling voor het hoger onderwijs: universiteit of HBO-instelling
Of; in het academisch jaar voorafgaand aan de wedstrijd hun opleiding aan een in Nederland gevestigde instelling voor het hoger onderwijs met een diploma te hebben afgesloten.
– Geboren te zijn tussen 01/01/1993 en 31/12/2000

Daarnaast volgen de volgende restricties:
­- Per veld mag er maximaal één Nederlandse ploeg het WUC starten
­- Er geldt een restrictie voor het aantal (geaccrediteerde) coaches. In aanloop naar het evenement wordt hier meer bekend overgemaakt.

Programma
8 augustus              aankomst dag en accreditatie
10-12 augustus      wedstrijddagen
13 augustus            vertrek dag

Procedure
Ploegen die in aanmerking willen komen voor deelname aan het WUC dienen zich te kwalificeren. De ARB (16/17 juni) is hiervoor aangewezen als kwalificatiemoment. De procedure werkt als volgt:
– Geïnteresseerde ploegen moeten zich opgeven vóór 29 april via wedstrijd@nsrf.nl. Dit kan gedaan worden via het verenigingsbestuur of via een contactpersoon van de ploeg.
– Ploegen die zich aanmelden voor 29 april zullen akkoord gaan met de kosten van het WUC.
– Indien roeiers willen deelnemen aan het WUC maar nog geen ploeg hebben gevormd kunnen dit melden bij de NSRF die een lijst samenstelt en doorstuurt naar de wedstrijdcommissarissen en de KNRB om zo de mogelijkheid te bieden alsnog een ploeg te vinden.
– Geïnteresseerde ploegen zullen tijdens de ARB deelnemen in het desbetreffende veld waarin de deelnemers willen uitkomen tijdens het WUC. Aanvankelijk zal de kwalificatie in het Elite-veld plaatsvinden.
– De snelste ploeg zal aanvankelijk in aanmerking komen voor deelname aan het WUC. Hierbij zal ook worden gekeken naar het niveau van de winnende ploeg.
– Ploegen die na de ARB rechtstreeks geplaatst worden krijgen telefonisch/per mail bericht via de opgegeven contactpersoon. Ook de desbetreffende verenigingsbesturen zullen op de hoogte worden gebracht.
– Met de ploegen waaraan wordt getwijfeld wat betreft het niveau, zal een persoonlijk gesprek worden aangegaan.

Kosten
– Deelname aan het WUC is op eigen kosten.
– Participation fee voor roeiers bedraagt €70 per persoon per dag (overnachting, transport, maaltijden en deelname aan de wedstrijd).
– Participation fee voor (extra) coaches bedraagt €140 per persoon per dag.
– Boten zullen geregeld worden op locatie, echter zullen ploegen wel hun eigen riemen/palen moeten vervoeren naar Shanghai. Deze kosten zijn voor eigen bijdrage.
– De reis naar Shanghai Pudong International Airport (PVG) of Shanghai Hongqiao International Airport (SHA).
– Vaak worden er ook bedragen gevraagd voor het inschrijven (Entry Fee) en een bijdrage voor de kamprechters (Empire Fee), deze kosten zijn echter nog niet gespecificeerd door de organisatie. Schatting op basis van eerdere edities zou dit neerkomen op €35 per deelnemer (eenmalig)

Overig
Deelnemers moeten een Visa aanvragen, het verkrijgen van ‘invitation letters’ zal via de NSRF gaan. Daarnaast moet een paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn voor de aankomst dag in China. Het WUC zal plaatsvinden op het Shanghai Water Sports Center (SWSC).

Meer informatie over de wedstrijd zijn te vinden op de NSRF website (Wedstrijdroeien – Informatie WUC 2018) en http://wuc-rowing2018.sjtu.edu.cn. Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Eveline Wouters, wedstrijdcommissaris NSRF, via wedstrijd@nsrf.nl