Wedstrijdroeien

De NSRF is op het gebied van wedstrijdroeien de gesprekspartner van de KNRB. Met name het subtopstimulatiebeleid (development) is een belangrijk speerpunt van de NSRF. Ook worden ontwikkelingen op het gebied van reglementen, wedstrijden en klassementen kritisch gevolgd. Waar nodig onderneemt de NSRF ook zelf actie om nieuwe ontwikkelingen te initiëren.
 
 
Afroeikampioenschappen
Voor bijna elke wedstrijdroeier was de eerste stap in zijn of haar roeicarrière het starten in de C4+ op de Asopos Najaarswedstrijden. De NSRF heeft haar naam verbonden aan deze krachtmeting tussen eerstejaars uit álle Nederlandse universiteitsteden. Winnaars van de Eerstejaars Dames en Heren C4+ velden op de Najaarswedstrijden mogen zich een jaar lang NSRF Afroeikampioen noemen.

» Lees meer over de Asopos Najaarswedstrijden
 
 
Tweedejaars Roeidag
Sinds 1998 organiseert de KNSRB deze dag voor álle (aankomend) tweedejaars wedstrijdroeiers van Nederland. Onder begeleiding van ervaren coaches en voorgeslagen door toproeiers maken tweedejaars roeiers er kennis met toproeien. Dit succesvolle intiatief wordt financieel ondersteund door de NSRF.

» Lees meer over de Tweedejaars Roeidag
 
 
Nederlands Studentenkampioenschap
Onder auspiciën van Studentensport Nederland organiseert de NSRF jaarlijks het NSK Roeien. Dit kampioenschap is onderdeel van de eigen NSRF Slotwedstrijden. Een tweedaagse nationale wedstrijd met ruim 800 deelnemende ploegen.

» Lees meer over het NSK Roeien
 
 
Europees Universiteitskampioenschap
Namens Studentensport Nederland verzorgt de NSRF de uitzendingen naar het Europees Universiteitskampioenschap Roeien en de Europese Studentenspelen. In 2010 organiseerde de NSRF zelf het EUC Rowing in Amsterdam.

» Lees meer over het EUC Rowing 2015